EN DAG I BØRNEHAVEN

 

Kl. 6.30      

Pinjevejens børnehus åbner.

For de børn der møder tidligt, er der morgenmad og morgenhygge i børnehavens fællesrum.

De børn der har spist hjemmefra begynder dagen på Brumbassestuen, som er husets fælles åbningsstue.

Her mødes børn på tværs af stuer, og leger i mindre grupper. Her er der mulighed for at starte dagen stille og roligt. Fx spiller vi spil, højlæsning, kigge i bøger, bygger med lego eller tegner.

 

Kl. 7.30      

Alle stuer i børnehaven åbner med en fast voksen fra stuen.

På stuerne fortsætter vi de rolige aktiviteter, der giver en god og rolig start på dagen. Vi prioritere at møde alle børn og forældre med et godmorgen, så alle føler sig ordentligt budt velkommen.

Kl. 8.00 møder endnu en stuepersonale ind.

 

Kl. 9.00      

Alle børn og voksne er nu mødt ind, og stuerne begynder dagens aktiviteter.

For at tilgodese barnets børnehavedag og stuens aktiviteter opfordrer vi til at aflevere dit barn før kl. 9 – hvis dette ikke er muligt kan der aftales nærmere med den enkelte stue.

Hver stue har deres egen ugeplan.

Ugeplanen kan indeholde forskellige pædagogiske aktiviteter, såsom børneidræt på tværs, samling, ture ud af huset, ture på vores ladcykler, maddag, legegrupper, motorikgrupper, læsegrupper/læseleg, samling skolegrupper.

Stuerne arbejder ofte i mindre grupper for at tage hensyn til børnenes behov, og dermed øge muligheden for at kunne deltage ligeværdigt i aktiviteterne.

 

Kl. 11         

Stuerne spiser madpakker. Der vaskes hænder og børnene opfordres til toiletbesøg. Der spises ofte i små madpakkegrupper, og børnene har faste spisepladser, og spiser sammen med faste voksne. Under måltidet er der god tid til at samtale om små og store ting, sammen med børnene.

 

Kl. 12         

Alle børn går på legepladsen. Vores naturrige og kuperede legeplads, giver mulighed for leg, bevægelse og fordybelse. Her er der også mulighed for at skabe venskaber på tværs af stuerne.

 

Kl. 14         

Frugtmadpakken bliver taget frem. Stuerne spiser på legepladsen eller på stuerne. Her er der mulighed for at samtale om dagens aktiviteter på legepladsen og hvad børnene har af planer efter frugt. Efter frugt fortsættes ofte de lege eller aktiviteter der var i gang sat tidligere på dagen.

 

Kl. 16         

Samles de børn, der er tilbage på børnehavens fælles lukkestue Guldsmeden. Der hygges med fx spil, kreative sysler, højt læsning, sang, leg eller den sidste mad fra madpakken. Vi slutter dagen med fokus på rolige aktiviteter for at muliggøre, at alle får en god og rolig slutning på børnehavedagen.

 

Kl. 16.30     

Lukker Pinjevejens Børnehus og vi siger vi tak for i dag og på gensyn